Bredbar Husman

Klassikern äggmacka i en ny tappning, både god och mättande. I botten ett lager smakrik Lönneberga Bredbart pålägg grillad Paprika med skinka, på det en rejäl hög stekt lök, skinka och ett stekt ägg.

4 portioner

20 minuter

  • Lönneberga Bredbart pålägg grillad Paprika med skinka á 125 g
  • 1 paket Lönneberga Basturökt skinka, á 120 g
  • 4 stora brödskivor ljust surdegsbröd
  • 1-2 gula lökar
  • 4 ägg
  • olivolja & salt

Till servering

  • 2 msk hackad bladpersilja

Såhär gör du

  1. Lök: skala, halvera och skiva löken. Stek i olivolja ett par minuter till fin brynt färg. Har du möjlighet låter du löken steka på låg värme medan du fixar allt annat för extra god smak. Smaka av med salt.
  2. Ägg: Stek äggen ”sunny side up”.
  3. Brödet: stek brödskivorna krispiga i rejält med olivolja, ett par minuter på varje sida.
  4. Servering: bred ett rejält lager Lönneberga bredbart pålägg Grillad Paprika med skinka på de nyrostade brödskivorna. Lägg på 1-2 skivor skinka och den brynta löken. Avsluta med ett ägg och strö över persiljan. Servera direkt!