Lönneberga CLT med currycrème

En klassisk BLT fast nu som CLT med extra mycket god kyckling, alltså chickenbacon, lettuce, tomato. Du gör den enkelt med vårt grillade kycklingpålägg och smakrika kycklingbacon. Servera med en currycrème, krispiga grönsaker och smörstekt bröd. Du kommer inte ångra dig!

4 portioner

20 minuter

  • 2 paket Lönneberga Kyckling grillad pålägg, 120 g
  • 2 paket Lönneberga Kycklingbacon, 100 g
  • 12 skivor toastbröd
  • 4 blad romansallad
  • 2 tomater

Currycrème

  • 300 g majonnäs
  • 2 msk bostongurka
  • 1 msk gul curry

Såhär gör du

  1. Currycrème: blanda samman ingredienserna.
  2. Kyckling: dela baconskivorna i två och knaperstek, ta fram ditt grillade kycklingpålägg. Grönsaker: skiva tomaterna och rosta brödet.
  3. Servera: bre currycrème på samtliga brödskivor. Fördela sallad, tomat, Lönneberga Kyckling grillad och Lönneberga Kycklingbacon på åtta av brödskivorna. Därefter bygger du fyra höga mackor genom att lägga en macka på den andra, så du har en brödskiva i botten och en i mitten. Lägg sedan på den sista brödskivan med currycrèmen nedåt. Tryck till mackorna lite lätt, stick igenom två grillpinnar i varsin kant så att de håller ihop och dela snett över.