Dragonkyckling

Krämig kyckling med en klassisk smaksättning av dragon och dijonsenap för alla som vill ha ett enkelt men smakrikt vardagsrecept. Här serverad med massa färgglada rotfrukter. En riktig vardagsfavorit.

4 portioner

30 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfiléer, 700 g (4 filéer)
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk flytande honung
  • 150 g sockerärter, skivade
  • 1 kruka färsk dragon, plockade blad
  • salt och svartpeppar

Rostade rotfrukter

  • 800 g blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, rotselleri)
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Såhär gör du

  1. Rostade rotfrukter: sätt ugnen på 200°C, gärna varmluft. Skär rotfrukterna i bitar om 3 cm och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen cirka 25 minuter, rör om någon gång för jämn tillagning.
  2. Kyckling: salta och peppra bröstfiléerna. Stek i smör i cirka 3 minuter på varje sida i en stekpanna med hög kant. Ta upp och lägg på ett fat. Häll ned grädde, dragon, dijonsenap och fond i pannan, rör runt och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt vatten, crèmefraiche, 1/2 tsk salt, vinäger och honung. Rör till en slät sås. Lägg i de stekta kycklingbröstfiléerna och sjud ytterligare 5 minuter tills kycklingen är helt klar.
  3. Servering: toppa kycklingen med finstrimlade sockerärter och dragonblad. Servera tillsammans med rotfrukterna.