Hasselbackskyckling med pasta- och tomatsallad

På menyn står ett vardagsenkelt kycklingrecept som smakar lördagsgott - hasselbackskyckling med krämig örtröra och till det en färsk pastasallad. 

Receptet är framtaget av Linnéas Skafferi och du kan se när Linnéa och Fredagskocken Mattias Larsson lagar receptet och tipsar om vardagsmatlagning här: till filmen.

4 portioner

40 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kyckling Bröstfilé, 700 g

Krämig örtröra

  •  2 dl finhackade färska örter, till exempel basilika och persilja

  • 150 g fetaost

  • 1 dl finriven ost

  • olja att steka i

  • svartpeppar

Färsk pastasallad

  • 4 portioner färsk pasta

  • 500 g tomater

  • 3 msk balsamvinäger

  • 1 påse babyspenat, 60 gram

  • olja att steka i

  • salt

Såhär gör du

  1. Krämig örtröra; finhacka örterna och stek dem mjuka i lite olja. Ta av från värmen, mosa i fetaosten och blanda väl.
  2. Kyckling: lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och torka dem helt torra. Gör flera snitt i varje kycklingbröstfilé, kycklingen ska fortfarande sitta ihop så det är viktig att du inte skär hela vägen igenom. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och klicka lite fyllning i varje snitt. Krydda med svartpeppar och strö över finriven ost. Gratinera på 180°C i cirka 30 minuter eller tills de är genomstekta (72 grader).
  3. Färsk pastasallad: koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Dela tomaterna i lagom stora bitar och stek dem hastigt i lite olja. Tomaterna ska precis mjukna men inte bli för mosiga. Slå på̊ balsamvinäger och smaka av med salt. Rör ner den nykokta pastan och blanda i babyspenat.
  4. Servering: servera hasselbackskycklingen med den ljumna pastasalladen.