Kyckling amore

Comfortfood för hela familjen. Nygrillad kyckling serverad med kärleksfullt grillad hjärtsallad samt potatis och gröna ärtor som smakas upp med citron. Friskt, fräscht och enkelt.

4 portioner

60 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfiléer, 700 g (4 filéer)
  • 1/2 olivolja
  • 1 dl finhackade örter

Potatis & gröna ärtor

  • 700 g delikatesspotatis
  • 200 g frysta ärtor
  • juice från 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt & svartpeppar

Grillad hjärtsallad

  • 8 hjärtsallad
  • 150 g smör
  • 150 g hasselnötter, skalade
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 150 g parmesanost

Såhär gör du

  1. Potatis & gröna ärtor: koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll i de frysta ärtorna och låt koka med den sista minuten. Häll av vattnet. Smaksätt med citronjuice, olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  2. Grillad hjärtsallad: tvätta och dela varje hjärtsallad i två. Bryn smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt, låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka grovt. Riv parmesanen. Grilla hjärtsalladen samtidigt som kycklingen, först med snittytan nedåt och sedan andra sidan.
  3. Kyckling: gör en enkel marinad med olivolja, salt, peppar och valfria örter som finhackas. Låt kycklingen ligga i marinaden tio minuter eller längre och pensla sedan med marinaden medan du grillar. Grilla kycklingen på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
  4. Servering: servera kycklingen tillsammans med grillad hjärtsallad toppad med rostade hasselnötter, brynt smör, smörgåskrasse och riven parmesan samt smaksatt potatis och ärtor.
Christin Kashou tipsar
För extra saftig kyckling tar du den från grillen vid 68 grader och låter den eftersteka till 72 grader.