Kycklingtaco deluxe

Kyckling, grönsaker och goda såser i ett bröd – kan det bli bättre? Det tar bara några få minuter att steka dessa tunna kycklingfiléer, snabbare går det nästan inte att få en god middag på bordet.

2 portioner 

15 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, á 540g
  • 6 små tortillas

Kålsallad

  • 100 g rödkål, strimlad
  • 1 st lime, juicen
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Chilimayo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk kimchi base (köp i asiatiska livsmedelsbutiker) eller använd valfri chilisås
  • 1 tsk sesamolja

Picklad rödlök

  • 1 tunt hyvlad rödlök
  • ½ dl ättika, 12%
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten

Till servering

  • 1 kruka koriander
  • 4 msk smulad fetaost
  • 1 avokado, tärnad

Såhär gör du:

  1. Picklad rödlök: blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst upp sig, ha i den tunt skivade rödlöken. Kan med fördel göras dagen innan och håller minst en vecka i kylen.
  2. Chilimayo: blanda alla ingredienser. Ställ svalt tills servering.
  3. Kålsallad: strimla rödkål och blanda med limejuice, salt, sesamoljan och rapsoljan. Rör om.
  4. Kyckling: salta och stek de tunna kycklingfiléerna i en het stekpanna med lite rapsolja, cirka 3 min på varje sida. Dela sedan kycklingen i två bitar.
  5. Servering: fyll varje tortillabörd med rödkålssallad, koriander, avokado, två bitar nystekt kyckling, chilimayo, picklad rödlök och fetaost. Njut.