Kycklingteriyaki

Kycklinglårfilé i mindre bitar stekta till perfektion i en enkel, hemgjord teriyakisås. Det är lätt att bli en mästare på smaker med det här receptet. Testa det redan idag.

2 portioner

20 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Lårfilé, 630 g
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1/2 dl sake (1 msk risvinäger + 2 msk vatten)
  • 1/2 dl mirin
  • 3 msk japansk sojasås
  • 1/2 dl socker 
  • 1/2 dl vatten
  • 3 delade salladslökar

Till servering

  • kokt ris
  • majonnäs
  • rostade sesamfrön

Såhär gör du

  1. Kyckling: skiva kycklingen i mindre bitar och fräs i en het stekpanna tills den får färg. Lägg i vitlök, sake, mirin, soja, socker och vatten. Låt puttra på hög värme 5-8 minuter tills det blir en tjock sås, lite som en glaze. Lägg i den delade salladslöken sista minuten.
  2. Servera: lägg ris på en tallrik och toppa med teriyakikycklingen, en klick majonnäs och rostade sesamfrön.