Örtig citronkyckling

En publikfriare som går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av många.

4 portioner

45 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfiléer, 700 g (4 filéer)
  • 1 citron

Pastasallad

  • 400 g pasta, gärna en skruvad kort pasta
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, 180 g
  • 150 g sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 2 hjärtsallad
  • 1 kruka dragon

Dressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar

Såhär gör du

  1. Dressing: mixa crème fraiche, dijonsenap, zest från en hel citron och juice från en halv. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i några teskedar olja från de soltorkade tomaterna.
  2. Pastasallad: koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skölj kall. Strimla soltorkade tomater och sockerärtor, spar oljan från tomaterna. Skiva rödlöken tunt och hjärtsalladen i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en bunke, rör ner den kokta pastan och dressingen. Toppa med färsk dragon.
  3. Kyckling: salta och peppra kycklingen, grilla på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
  4. Citron: dela i två delar och grilla ganska hårt med snittytan nedåt.
  5. Servering: lägg pastasalladen på ett stort fat. Dra några varv med pepparkvarnen, droppa över mer olja från de soltorkade tomaterna och toppa med färsk dragon. Tranchera kycklingen och lägg vid sidan på samma fat. Lägg även upp den grillade citronen så kan alla pressa lite över sin egen portion.