Sesamkyckling med ingefära

Glacera kycklingbrösten för en härlig smakupplevelse och servera med rotsaker piffade med ingefära, lime och ostronsås.

4 portioner

50 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfiléer, 700 g (4 filéer)
  • 2 msk honung
  • 2 msk sesamfrön
  • smör, olja och salt

Ugnsrostade grönsaker

  • 1 rödlök
  • 1-2 morötter
  • 2 paprikor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk pressad limejuice
  • sesamolja och salt

Till servering

  • kokt jasminris

Såhär gör du

  1. Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ugnsbakade grönsaker: värm ugnen till 180 grader. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skär moroten i 1 centimeters bitar. Skär paprikan i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med sesamolja och lite salt. Ugnsbaka i cirka 30 minuter. Rör ihop riven ingefära, ostronsås och pressad lime. Blanda varsamt med de varma grönsakerna.
  3. Stek kycklingen: under tiden som grönsakerna ugnsbakar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Salta kycklingen och bryn den i olja och smör 2-3 minuter på varje sida till fin färg. Sänk därefter till medeltemperatur och häll på honung och sesamfrön. Stek vidare i cirka 1 minut tills kycklingen är härligt glaserad. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ugnsbaka tillsammans med grönsakerna 10 minuter tills kärntemperaturen är 62 grader, ta ut och låt vila under folie till 67 grader.  
  4. Servering: servera kycklingen med ugnsgrönsakerna och jasminris.