Smakrika favoriten

När vår Smakrika kyckling kombineras med krämig morotsslaw och picklad rödlök på en nybakt focaccia, ja då råder det ingen tvekan om att det är mackor som är godaste måltiden.

4 mackor

30 minuter

  • 2 förpackningar Lönneberga Smakrika skivor av Kyckling med smak av Örter & Tomat (á 150g)
  • 4 bitar focaccia
  • 30 g ruccola
  • 50 g valfria rostade nötter
  • basilikablad

Morotsslaw

  • 250 g morot
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 125 g majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 små rödlökar

Såhär gör du

  1. Morotsslaw: riv moroten grovt och blanda den med vinäger och en nypa salt. Låt marinera några minuter och pressa sedan lätt ur lite vätska. Blanda moroten med majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Picklad rödlök: koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull under omrörning. Skala och skiva löken och lägg ner i den varma lagen. Koka upp på nytt och dra av från plattan. Låt svalna.
  3. Servering: dela focaccian och lägg locket åt sidan. Bottna med morotsslaw, lite ruccola och generöst med Smakrika skivor. Toppa med picklad rödlök, rostade nötter och några basilikablad. Lägg på locket.