Smörstekt focaccia med basturökt skinka

Lönneberga Basturökt Skinka på smörstekt focaccia med kummindijonaise, syrad rosésallad & tomat.

4 portioner

20 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Basturökt Skinka, 120g
  • tomater, skivade
  • focaccia eller toastliknande bröd
  • smör

Syrad rosésallad

  • 1 huvud rosésallad, fungerar även bra med rödkål
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk socker
  • 3 msk neutral olja
  • salt

Kummindijonaise

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk kumminfrön

Såhär gör du

  1. Bröd: hetta upp en panna med rikligt med smör och stek brödets snittyta tills gyllene.
  2. Syrad rosésallad: strimla rosésallad tunt, lägg i en skål. Tillsätt samtliga ingredienser och knåda i en minut. Låt stå till servering.
  3. Kummindijonaise: mortla kumminfröna och blanda med resterande ingredienser till kummindijonaisen. Smaka av med salt.
  4. Servering: bred ett tjockt lager kummindijonaisen på botten och locket av brödet. Lägg på rejält med Lönneberga Basturökt Skinka. Toppa med tomat, syrad rosésallad och skär i trianglar.