Snabblagad Chimichurrikyckling

Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag. Det här receptet sköter sig dessutom till stor del själv i ugnen. In med de kryddiga rotsakerna och när de nästan är klara steker du snabbt den färdigkryddade kycklingen några minuter på varje sida. Perfekt resultat varje gång.

4 portioner

40 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri á 560 g (5 filéer)

Kryddiga rotsaker

  • 500 g potatis
  • 250 g morötter
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 250 g valfri svamp
  • 2/3 dl srirachamajonnäs
  • olivolja, salt & svartpeppar

Till servering

  • valfri grönsallad

Såhär gör du

  1. Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen. Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg. Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.
  2. Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.  
  3. Servering: servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
  4. Dekorera med valfri ört.