Snabblagad kycklinggratäng

Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag. Här i en krämig kycklinggratäng med parmesancrème som sköter sig helt själv i ugnen. Vardagsmagi för hela familjen, och perfekt i matlådan om det blir något kvar.

4 portioner

35 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst á 540 g, Naturella (5 filéer)
  • 150 g purjolök
  • olivolja

Parmesancrème

  • 75 g parmesanost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraiche
  • salt & svartpeppar

Tomatvinägrett (topping)

  • 75 g soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 50 g ruccola

Till servering

  • Ris eller bulgur

Såhär gör du

  1. Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
  2. Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
  3. Tillbehör: koka ris eller bulgur.
  4. Vinägrett: hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
  5. Servering: strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.