Sötsyrlig korvmiddag

Uppdatera bulgursalladen med färsk ananas och gröna ärtor. Servera med nygrillad korv med hetta av cheddar och jalapeño, grillad broccoli och en klick turkisk yoghurt. 

4 portioner

25 minuter

  • 6 Lönnebergarecheddar &  jalapeño   
  • 250 g broccoli  
  • salt och olivolja  
  • turkisk yoghurt 

Bulgursallad

  • 2 dl bulgur  
  • ½ ananas  
  • 150 g gröna ärtor  
  • 2 msk pressad limejuice  
  • 1 msk olivolja  
  • salt 

Såhär gör du

  1. Bulgursallad: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.  Skala och skär ananasen i bitar om 2 cm. Blanda bulgur med ananas, ärtor, lime och olivolja. Smaka av med salt.  
  2. Korv och broccoli: skala stjälken på broccolin och skär sedan hela broccolin i önskad storlek. Ringla över lite olja och salta. Grilla broccolin i 5 minuter tills den är al dente och har en fin grillad yta.  Grilla korven enligt anvisning på förpackningen.  
  3. Servera: lägg den nygrilladekorven  bulgursalladen och servera medturkisk yoghurt.  

 

 

Blev ni fler?
Servera en enkel tomat- och mozzarellasallad (fetaost går lika bra), kanske har du hummus över från gårdagens middag? Om broccolin du köpte var större än de 250 gram som du använde i receptet grillar du snabbt på det som blev kvar och serverar på ett fat, grilla även majsen som var tänkt till morgondagen. Blev ni ännu fler? Ställ fram lite bröd och ost. Kanske några gurkstavar och lite hårdbröd. Nu räcker middagen till fler än dubbelt så många som det var tänkt.