Tacos 2.0 med kycklingspett

Uppgradera din fredagstacos med dessa fräscha och goda ingredienser. Förresten går den lika bra att servera på måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag också.  

4 portioner

25 minuter

  • 4 Lönneberga Kycklingspett Paprika & Örter
  • 4 tortillabröd  
  • 16 romansalladsblad  
  • 120 g riven ost  
  • 2 dl gräddfil  

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar 
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger 
  • 1 ½ dl socker 
  • 2 ½ dl vatten 
  • salt 

Tomat- och chiliguacamole

  • 2 avokado
  • 75 g soltorkade tomater 
  • 1 vitlöksklyfta  
  • 1 tsk sambaloelek 
  • 2  tsk pressad citronjuice  
  • salt  

Såhär gör du

  1. Tomat- och chiliguacamole: hacka de soltorkade tomaterna och finhacka vitlöken. Gröp ur avokadon. Lägg samtliga ingredienser till guacamolen i en matberedare och mixa till en fin röra. Smaka av med salt.  
  2. Picklad rödlök: koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Klyfta eller skiva den skalade rödlöken och lägg ner i den kokande lagen. Låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara kylt, håller i några veckor.  
  3. Kyckling och bröd: grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Värm på tortillabröden i en stekpanna eller i ugnen.  
  4. Servera: lägg salladsblad och kyckling på tortillabrödet. Toppa med guacamole, riven ost, gräddfil och lite picklad lök.  

 

Blev ni fler?
Ett paket kycklingspett räcker utan problem till dubbelt så många med lite smarta tillbehör. Ta fram tortillabröden som du lade undan, kanske har du även lite nachochips hemma. Vi tror att du har bönor i skafferiet - ta de svarta bönorna och stek dem snabbt i lite chili, vitlök och kanske en skvätt sesamolja, smaka av med ljus soja och lime. Ta också fram en burk med majs. Vid sidan om tacon serverar du stavar av gurka, morötter, broccolistjälkar eller paprika. Blomkålsbuketter är också goda råa, speciellt om det finns guacamole att doppa dem i.