Helt kycklingbröst med ben ca550g

Filésteak med ben är prefket att grilla. Snabbt grilla på ytan för fina ränder, vänd sen steaken och grilla klart med benet nämast glöden. Kycklingen skyddas från att bli bränd och kötten bli mört och saftigt. Ytkryddad med dragon är det en given hit.

Tillagning

Ugn: Stek mitt i ugnen ca 30 minuter i 225°C eller tills innertemperaturen är 82°C. Tiden kan variera beroende på hur stora kycklingklubborna är. Kyckling ska serveras väl genomstekt vilket den är när köttsaften är helt klar utan rosa inslag.

Förvaring/Användning

Förvaring: Kylvara förvaras i max 4° C

Öppnad förpackning är hållbar i 2 dagar.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé med ben* (85,5%), vatten, salt, kryddor och örtkryddor, lök, socker, naturliga aromer, vitvinägersextrakt, dragon, potatisfiber. *Född, uppfödd och slaktad i Sverige.

Näringsvärden per 100g

  • Energi424 Kj/100 kcal
  • Fett1.2 g
  • - varav mättat fett0.3 g
  • Kolhydrater2 g
  • - varav sockerarter0.8 g
  • Protein20 g
  • Salt1.6 g

Tillverkningsland

Sverige