Chorizo med smakrik tomatpesto

Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.  

4 portioner

60 minuter varav 30 minuter förberedelsetid

  • 4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt   
  • 500 g små potatisar 
  • 1-2 gula lökar 
  • 2 paprikor 
  • 70 g ruccola
  • olivolja 

Tomatpesto

  • 65 g soltorkade tomater  
  • 1 vitlöksklyfta  
  • 50 g parmesanost  
  • ¾ dl olivolja  
  • 50 g pinjenötter  
  • 2 msk hackad basilika  
  • salt  

Såhär gör du

  1. Tomatpesto: hacka soltorkade tomater och vitlök. Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.  
  2. Ugnsrostad potatis och grönsaker: värm ugnen till 210°C. Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen. Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyfta löken. Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk. Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan. 
  3. Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.  
  4. Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna och potatisen.  

 

Blev ni fler?
Vilken tur att korvarna lätt räcker till fler med lite fler goda tillbehör. Addera en enkel bönsallad med de där färdigkokta bönorna som lätt blir liggande i skafferiet, lite lök, någon finhackad grönsak och dressa med olivolja, lite vinäger eller citron och salt/peppar. Såg du inte en burk picklad lök i kylskåpet tidigare? Ta fram den också. Ett gäng skurna tomater med salladslök och olivolja på ett fat och lite ruccola eller andra gröna blad som toppas med lite parmesan blir snabbt två enkla men väldigt goda tillbehör. Ta fram coucoussalladen som blev över från igår och varför inte lite bröd och en god olivolja.