Kycklinggrillkorv Fiesta Mexicana

Korv i bröd extra allt av Christin Kashou som för tankarna till det mexikanska köket. Saftig kycklinggrillkorv med smak av färsk chili och vitlök i ett frasigt korvbröd toppat med krämig guacamole, frisk majssallad och picklad jalapeño. 

5 portioner

Tillagningstid: 40 minuter

  • 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv Orangeriets Färska Chili & Vitlök (á 270 g)
  • 10 korvbröd, gärna stora så du får plats med all topping på korven

Picklad jalapeño

  • 6 jalapeños
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 dl socker

Guacamole

  • 2 mogna avokado
  • ½ lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt & svartpeppar

Majssallad

  • 1 burk majs, 285 g
  • 1 salladslök
  • 1 kruka koriander
  • ½ färsk röd chili
  • 1 förpackning fetaost
  • 1 lime
  • rapsolja

Såhär gör du

  1. Picklad jalapeño: skiva jalapeñon tunt och lägg i en liten glasburk med lock. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull och låt koka på låg värme i 5 minuter tills det reducerat något. Häll vätskan över jalapeñon och låt svalna.
  2. Guacamole: dela och gröp ur avokadon. Mosa med en gaffel och blanda med riven vitlök, limejuice, salt och svartpeppar.
  3. Majssallad: häll av vätskan från majsen och stek i rapsolja tills den fått färg. Skär salladslöken i tunna skivor, hacka koriandern grovt och finhacka chilin. Blanda ned i den rostade majsen. Smula över fetaost och smaka upp med limejuice, salt och svartpeppar.
  4. Bröd: grilla korvbrödet med insidan nedåt för en frasig yta, går också att steka i lite smör.
  5. Kycklinggrillkorv: grilla korven så den får fin färg, gärna på indirekt värme så den inte spricker.
  6. Servering: placera korven i korvbrödet, toppa med majssallad, guacamole och picklad jalapeño.
Christin Kashou tipsar
Förbered gärna den picklade jalapeñon dagen innan och förvara i kylen. Den håller i några veckor.