Grillade kycklingben med melonsallad och parmesansås

En riktigt god och enkel middag att bjuda på i sommar. Servera som en del av ett plockbord eller som den är till middag. Grillade kycklingben från Lönneberga smaksatta med grillkrydda passar perfekt tillsammans med en fräsch melonsallad och en krämig parmesansås.
Ingredienser
1 pkt Lönneberga BBQ kryddade kycklingben
Melonsallad
1/4 Vattenmelon
1/2 Galiamelon
2 Nektariner
Färska myntablad
1 påse Machésallad
150 g Fetaost
10 st Oliver
Citron (finrivet skal och saft)
Olivolja
Salt och svartpeppar
Parmesansås
1 dl Crème fraiche
2 dl Finriven parmesan
1 Citron (finrivet skal och saft)
1 tsk Flytande honung
Salt och svartpeppar
- Så här gör du:
Tänd grillen och låt den bli ordentligt varm. Förbered för indirekt värme.
Grilla kycklingbenen på indirekt värme i cirka 40 minuter. Vänd och rotera dem med jämna mellanrum för en jämn grillyta. - Förbered melonsalladen:
Skär vattenmelon och galiamelon i bitar. Dela och kärna ur nektarinerna, skiva dem och grilla dem lätt på grillen under kycklingens grilltid. - Lägg upp machésalladen på ett stort fat. Toppa med melonbitar, grillade nektariner, smulad fetaost, oliver och myntablad. Riv över citronskal, pressa över saften, ringla olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Gör parmesansåsen:
Rör ihop crème fraiche, riven parmesan, citronskal, citronsaft ochhonung. Smaka av med salt och peppar. - Servera: Lägg upp de grillade kycklingbenen tillsammans med melonsallad och parmesansås.
Perfekt till sommarkvällen!