Kyckling inspirerad av Asien

Våra drumetter och vingetter passar perfekt med smakrika tillbehör. Vad sägs om en hemmagjord barbequesås, jordnötsdipp eller chilipicklad gurka? Toppa med en härlig grönsallad och middagen är serverad. 

4 portioner

80 minuter varav 20 minuter förberedelsetid

  • 1 paket Lönneberga Drumetter & Vingetter Chipotle 

Barbequesås

  • 1 vitlöksklyfta  
  • chipotlechili (torkad, rökt pepparfrukt)  
  • ½ äpple  
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 dl rödvinsvinäger  
  • 1 ½ dl krossade tomater  
  • olivolja och salt 

Jordnötsdipp

  • 100 g jordnötssmör  
  • 2 msk pressad citronjuice  
  • 2 msk japansk soya 
  • 2 msk vatten  

Chilipicklad gurka

Görs med fördel minst 1 timme före servering.

  • 300 g gurka 
  • 2 chilifrukter  
  • 1 dl ättika  
  • 1 dl strösocker  
  • 2 dl vatten  
  • salt  

Såhär gör du

  1. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Servera gärna med nedanstående goda tillbehör och en härlig grönsallad.   
  2. Barbequesås: hacka vitlök och chipotlechili. Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg ner chipotle, vitlök och äpple i en kastrull och fräs ett par minuter på medelhög temperatur i lite olivolja. Tillsätt farinsocker, vinäger och tomater och koka 5–10 minuter till såsig konsistens. Mixa såsen slät och smaka av med salt. Barbequesåsen kan serveras kall eller varm.  
  3. Jordnötsdipp: blanda samtliga ingredienser och smaka av om eventuellt salt behövs.   
  4. Chilipicklad gurka: skär chilin i 1 cm stora bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och chilin tillsammans med en nypa salt. Låt lagen svalna. Skala och skiva gurkan tunt och lägg ner i lagen. Låt gurkan få ligga i lagen minst en timme.  

 

Blev ni fler?
Ja här är det bara att gå "all in" på all plockmat du har hemma om det dyker upp fler. Snacks, oliver, kex, nötter, chark, ostar, ja allt passar perfekt. Om grillen fortfarande har bra glöd kan du också grilla på lite morötter, broccoli, kål eller svamp som du blandar med olivolja och saltar lätt - det kommer vara supergott att doppa i dippsåserna.