Kyckling på grillmästarens vis

Servera lårfilésteaken med bakade rödbetor, en fräsch gurk- och fänkålssallad och en dragonmajonnäs som du enkelt slänger ihop.  

4 portioner

 50 minuter varav 30 minuter förberedelsetid

  • Lårfilésteak Svartpeppar och Citron   
  • 400 g rödbetor  
  • ½  fänkål  
  • ½  gurka (200 g)  
  • 2 salladslökar  
  • 1 msk äppelcidervinäger  
  • 1 msk olivolja  
  • 50 g späda salladsblad  
  • salt  

Dragonmajonnäs

  • ½  dl majonnäs  
  • 3 msk finhackad dragon  
  • 1 tsk äppelcidervinäger  

Såhär gör du

  1. Bakade rödbetor: värm ugnen till 200°C. Skala och klyfta rödbetorna. Blanda rödbetorna med lite olivolja och salt i en ugnsfast form och ugnsbaka cirka 40 minuter tills de är genommjuka.  
  2. Dragonmajonnäs: blanda ingredienserna till dragonmajonnäsen och smaka om eventuellt salt behövs.   
  3. Gurk- och fänkålssallad: skiva fänkål, gurka och salladslök tunt. Blanda grönsakerna med äppelcidervinäger, olivolja och salladsblad. Smaka av med salt.  
  4. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.  
  5. Servering: servera kycklingen med de ugnsbakade rödbetorna, dragonmajonnäsen och salladen.  

 

Blev ni fler?
Om inte majonnäsen tog slut rör du ihop mer dragonmajonnäs och du kan också dubbla gurk- och fänkålssalladen av halvorna som blev kvar. Sen steker du på den kokta potatisen från en tidigare middag, kanske låter du en gul lök gå med också. Plocka även fram den sallad du har hemma och hacka grovt, blanda och smaksätt med olja, salt och peppar. Här gäller "ta vad du har" så kör på med mangold, paksoi, tomat, gurka, paprika, majs, oliver, kapris, ärtor, edamamebönor, rättika, sockerärtor, gröna blad, haricots verts, zucchini, avokado, rädisa, spenat... ja du förstår vad vi menar.