Focaccia med kyckling

Klassisk italienskt bröd toppat med ett härligt färdigmarinerat kycklingspett och en hemgjord pesto. Mackornas macka! 

4 mackor

3 timmar - baka focaccia

30 minuter - macka

Fyllning

  • 1 frp Lönneberga Kycklingspett Paprika & Örter, 480 g
  • 2 st tomater
  • 4 st burrata
  • basilikablad
  • balsamvinäger
  • havssalt

Focaccia

  • 400 g vetemjöl
  • 330 g ljummet
  • 7 g vatten
  • 10 g torrjäst
  • 10 g honung
  • 10 g olivolja
  • salt
  • olja och havssalt till topping

Pesto

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 1 st solovitlök
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör såhär

  1. Focaccia: blanda samtliga ingredienser till focaccian i en stor skål. Låt jäsa under plastfolie i 30 minuter. Ta av folien och vik degen från sidorna in i mitten 4 gånger, låt jäsa ytterligare 30 minuter. Upprepa detta 3 gånger till. Sätt ugnen på 250°C. Lägg degen på en väloljad plåt och tryck ut den i kanterna, låt vila 20 minuter innan du skapar de typiska focacciahålen med dina fingrar. Ringla över olivolja, salta och grädda i ugnen 40 minuter, tills den fått fin färg.
  2. Pesto: rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått färg. Mortla tillsammans med basilika, mynta, vitlök och olivolja till en slät pesto, smaka av med salt.
  3. Prepp: skär tomaterna i skivor, öppna burratan.
  4. Kyckling: grilla dina kycklingspett tills de fått fin färg och är klara rakt igenom.
  5. Servering: bygg din macka precis som du själv önskar men snåla inte med pesto och kyckling. Avsluta med lite balsamvinäger och salt.