Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost & rostade rapsfrön på en bädd av betor & ruccola

Söta rödbetor, pepprig ruccola, smakrik kycklinggrillkorv med tydlig ostkaraktär och en len senapsgrädde – en underbar kombination på sommarens grilltallrik.

Har du andra primörer hemma eller tycker ni bättre om andra bladgrönsaker? Laga samma rätt fast med dem istället – det säkraste kortet är alltid ingredienser som familjen gillar. 

4 portioner

1 timme

  • 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med Mejeriets lagrade ost samt rostade rapsfrön, 270 g
  • 1 kg små rödbetor 
  • 10 timjankvistar
  • 65 g ruccola
  • 1 msk balsamvinäger
  • olivolja
  • salt

Söt senapsgrädde 

  • 3 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 tsk senapspulver
  • 2 msk florsocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • salt

Såhär gör du 

  1. Rödbetor: värm ugnen till 200 °C. Skala och dela rödbetorna, lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och blanda runt. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills genommjuka.
  2. Senapsgrädde: vispa ihop senap, senapspulver och florsocker. Tillsätt grädde och fortsätt vispa till en lättvispad konsistens. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  3. Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servering: lägg rödbetor och ruccola på ett fat. Stänk över balsamvinäger och lite olivolja. Toppa med korven och servera senapsgrädden i en skål bredvid.