Söta rödbetor, pepprig ruccola, smakrik kycklinggrillkorv med tydlig ostkaraktär och en len senapsgrädde – en underbar kombination på sommarens grilltallrik.
Har du andra primörer hemma eller tycker ni bättre om andra bladgrönsaker? Laga samma rätt fast med dem istället – det säkraste kortet är alltid ingredienser som familjen gillar.
4 portioner
1 timme
- 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med Mejeriets lagrade ost samt rostade rapsfrön, 270 g
- 1 kg små rödbetor
- 10 timjankvistar
- 65 g ruccola
- 1 msk balsamvinäger
- olivolja
- salt
Söt senapsgrädde
- 3 msk grovkornig dijonsenap
- 1 tsk senapspulver
- 2 msk florsocker
- 1 ½ dl vispgrädde
- salt
Såhär gör du
- Rödbetor: värm ugnen till 200 °C. Skala och dela rödbetorna, lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och blanda runt. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills genommjuka.
- Senapsgrädde: vispa ihop senap, senapspulver och florsocker. Tillsätt grädde och fortsätt vispa till en lättvispad konsistens. Smaka av med salt och ställ i kylen.
- Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisning på förpackningen.
- Servering: lägg rödbetor och ruccola på ett fat. Stänk över balsamvinäger och lite olivolja. Toppa med korven och servera senapsgrädden i en skål bredvid.