Tänk dig en snabb och kryddig tomatbulgur, en yoghurtsås och vår smakrika kycklingkorv rökt med alspån och kryddad med citrus grillad till perfektion. Det går snabbt, det är gott och det passar hela familjen.
4 portioner
25 minuter
- 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med rökeriets alspånsdimma & citrusfriska kryddor, 285 g
- 100 g morot
- 1 fänkål
- 1 msk pressad citronjuice
- salt
Kryddig tomatbulgur
- 2 dl grov bulgur
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 tomater
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk malen spiskummin
- ½ dl pressad citronjuice
- ¼ dl olivolja
- 1 dl finstrimlad mynta
- salt
Citron- och spiskumminyoghurt
- 2 ½ dl matlagningsyoghurt
- ½ citron
- 2 krm spiskummin
- salt
Såhär gör du
- Tomatbulgur: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Finhacka lök och vitlök, tärna tomaterna. Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt.
- Yoghurtsås: blanda ingredienserna och smaka av med salt.
- Krispiga grönsaker: hyvla eller finstrimla morot och fänkål. Blanda grönsakerna med citronjuice och en nypa salt precis före servering.
- Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorvarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär dem snett i två eller tre delar.
- Servering: servera korvarna med bulgursallad, krispiga grönsaker och yoghurtsås.