Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök till en het tapenade

Låt Lönnebergas kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök förgylla grillkvällen. Matcha korven med en het tapenade, grillad späd sparris och färskpotatis toppat med ett lass nyriven parmesan. 

4 portioner

25 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklinggrillkorv med Örtagårdens persilja & ramslök, 270 g
  • 12 sparris
  • 500 g kokt småpotatisar
  • 2 citroner
  • 100 g parmesanost
  • olivolja
  • salt

Het tapenade

  • 150 g urkärnade Kalamataoliver
  • 1 jalapeño
  • 2-3 sardellfiléer (i olja)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 ½ tsk pressad citronjuice

Såhär gör du

  1. Het tapenade: mixa samman ingredienserna. Smaka av. 
  2. Tillbehör: värm grillen till hög temperatur. Ansa sparrisen. Vänd runt sparris och de kokta potatisarna i lite olivolja och salt. Dela citronerna på mitten. Grilla sparris, potatis och citronhalvorna cirka 5 minuter till fin grillyta. 
  3. Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servering: lägg upp kycklinggrillkorv, potatis och sparris på 4 tallrikar och riv över parmesanost. Servera med citronhalvorna och den heta tapenaden.