Låt Lönnebergas kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök förgylla grillkvällen. Matcha korven med en het tapenade, grillad späd sparris och färskpotatis toppat med ett lass nyriven parmesan.
4 portioner
25 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklinggrillkorv med Örtagårdens persilja & ramslök, 270 g
- 12 sparris
- 500 g kokt småpotatisar
- 2 citroner
- 100 g parmesanost
- olivolja
- salt
Het tapenade
- 150 g urkärnade Kalamataoliver
- 1 jalapeño
- 2-3 sardellfiléer (i olja)
- 1 liten vitlöksklyfta
- 3 msk hackad persilja
- 3 msk olivolja
- 1 ½ tsk pressad citronjuice
Såhär gör du
- Het tapenade: mixa samman ingredienserna. Smaka av.
- Tillbehör: värm grillen till hög temperatur. Ansa sparrisen. Vänd runt sparris och de kokta potatisarna i lite olivolja och salt. Dela citronerna på mitten. Grilla sparris, potatis och citronhalvorna cirka 5 minuter till fin grillyta.
- Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisningen på förpackningen.
- Servering: lägg upp kycklinggrillkorv, potatis och sparris på 4 tallrikar och riv över parmesanost. Servera med citronhalvorna och den heta tapenaden.