Tänk dig en snabb och kryddig tomatbulgur, en yoghurtsås och vår smakrika kycklinggrillkorv grillad till perfektion. Det går snabbt, det är gott och det passar hela familjen.
4 portioner
25 minuter
- 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska chili & vitlök, 270 g
- 100 g morot
- 1 fänkål
- 1 msk pressad citronjuice
- salt
Kryddig tomatbulgur
- 2 dl grov bulgur
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 tomater
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk malen spiskummin
- ½ dl pressad citronjuice
- ¼ dl olivolja
- 1 dl finstrimlad mynta
- salt
Citron- och spiskumminyoghurt
- 2 ½ dl matlagningsyoghurt
- ½ citron
- 2 krm spiskummin
- salt
Såhär gör du
- Tomatbulgur: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Finhacka lök och vitlök, tärna tomaterna. Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt.
- Yoghurtsås: blanda ingredienserna och smaka av med salt.
- Krispiga grönsaker: hyvla eller finstrimla morot och fänkål. Blanda grönsakerna med citronjuice och en nypa salt precis före servering.
- Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorvarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär dem snett i två eller tre delar.
- Servering: servera korvarna med bulgursallad, krispiga grönsaker och yoghurtsås.