Kycklingkorv med sommarsmaker

Svensk sommar på en tallrik - saftig kycklingkorv och en fräsch potatissallad med färsk sparris. 

4 portioner

25 minuter

  • 6Lönnebergarekyckling   
  • 500 g kokta småpotatisar  
  • 300 g sparris  
  • 250 g cocktailtomater  
  • 150 g fetaost  
  • olivolja och salt  

Olivdressing

  • 1 dl svarta urkärnade oliver  
  • 3 msk olivolja  
  • 2 msk pressad citronjuice  

Såhär gör du

  1. Olivdressing: hacka oliverna och blanda med olivolja och citronjuice.  
  2. Potatissallad: ansa sparrisen. Vänd sparris, tomater och den kokta potatisen i lite olivolja och salt.  
  3. Korv och grönsaker: grilla grönsakerna några minuter tills de får en fin yta. Grilla korven enligt anvisningen på förpackningen.  
  4. Servera: lägg de grillade grönsakerna på ett fat, ringla över olivdressingen och smula över fetaosten. Servera korven med den varma salladen.  

 

Blev ni fler?
Lägg till ett gott bröd, smör och ost. Har du ärtor hemma går de snabbt att koka och varför inte göra en hummus på vita bönor som blir lika krämig men lite mildare i smaken än originalet. Spar lite utrymme för i dag blir det dessert. Töm fruktskålen och bärförrådet i frysen och servera fruktsalladen med glass eller vispad kokosgrädde och lite lemon curd. Bor du nära en affär kan du även skicka iväg den oväntade gästen att köpa bullar medan du fixar det sista på middagen. Vardagslyx deluxe.