Spett (lime & chili) couscous

Servera spetten med en spännande currycouscous och en superenkel myntayoghurt för en riktig smakexplosion! Recept av Linnéas Skafferi.

4 portioner

30 minuter

  • färska Lönneberga Kycklingspett Chili & Ingefära  
  • 2 dl couscous  
  • 1-2 äpplen  
  • 2 tomater  
  • 250 g kokta kikärtor  
  • 1 ½ msk pressad citronjuice  
  • 1 msk currypulver   
  • ½ dl grovhackad bladpersilja  
  • olivolja och salt  

Myntayoghurt

  • 1 ½ dl yoghurt  
  • ½ dl finstrimlad mynta  
  • salt  

Såhär gör du

  1. Myntayoghurt: blanda yoghurten med myntan och smaka av med salt.  
  2. Currycouscous: tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Tärna äpplet och tomaterna i centimeterstora bitar.  Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek äppelbitarna ett par minuter i rikligt med olivolja och häll på curryn. Rör runt och tillsätt kikärtorna och couscousen. Stek vidare 3-4 minuter och tillsätt därefter tomat, citronjuice och persilja. Smaka av med salt.  
  3. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.  
  4. Servera: servera kycklingen nygrillad med den varma couscoussalladen och myntayoghurten.  

 

Blev ni fler?
När det ringer på dörren tänker vi direkt på matiga röror och håller tummarna för att hummusen inte är slut och att vi har lite fetaost hemma. Den kan vi kan röra ihop med yoghurten som blev över tillsammans med vitlök hastigt stekt i smör och kanske persilja eller dill. Vi blandar en sista röra av keso och röd pesto och till det lite bröd, kanske har du liba- eller pitabröd i frysen - men det går lika bra med rostbröd. Du kan också göra en snabb sallad med rivna morötter och rödlök som du blandar med citronjuice, olivolja, hackade basilikablad och granatäppelkärnor.