Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus

Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och vår bokspånsrökta grillkorv.

4 portioner

35 minuter

  • 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt   
  • 4 skivor vitt surdegsbröd  
  • 1 röd paprika  
  • 1 gul paprika  
  • ½ zucchini (175 g)  
  • lite blandad sallad 
  • olivolja, salt och svartpeppar  

Rödbetshummus

  • 180 g kokta kikärter   
  • 100 g kokta rödbetor  
  • 1 vitlöksklyfta   
  • 2 msk god olivolja   
  • ½ msk tahini  (sesampasta)
  • ½ msk pressad citronjuice  
  • salt  

Såhär gör du

  1. Rödbetshummus: hacka vitlöksklyftan och lägg i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.  
  2. Grillade grönsaker: skiva zucchinin och skär paprikan i bitar. Vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar och grilla tills de får fin färg.  
  3. Korv och bröd: ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.  
  4. Servering: bred ett rejält lager rödbetshummus på brödenlägg på de grillade grönsakerna och korven. Toppa med några goda gröna salladsblad.  
Blev ni fler?
Dela alla korvar i mitten och grilla på lite mer grönsaker som du kan fylla ut bröden med. Ställ fram gurk- och morotsstavar till alla att äta medan du grillar korven (pass på så att de inte dippar upp all hummus). Avsluta middagen med frukt.