Pepprig korv med krämig potatissallad

Vet du inte vad du ska äta till middag? Grilla några korvar och ät med en krämig potatissallad smaksatt med citron och basilika.

4 portioner

30 minuter

  • Lönnebergare svartpeppar  
  • en god grönsallad  

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar 
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger 
  • 1 ½ dl socker 
  • 2 ½ dl vatten 
  • salt 

Färskpotatissallad

  • 400 g kokt färskpotatis  
  • 2 salladslökar   
  • 1 citron  
  • 2 dl crème fraiche 
  • ½ dl kapris  
  • 1 dl finstrimlad basilika  
  • salt och svartpeppar  

Såhär gör du

  1. Picklad rödlök: koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Klyfta eller skiva den skalade rödlöken och lägg ner i den kokande lagen. Låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara kylt, håller i några veckor.  
  2. Potatissallad: skiva den kokta potatisen och finstrimla salladslöken. Riv det yttersta skalet av citronen fint och blanda med  crème fraiche, kapris, basilika, potatis och salladslök. Smaka av med salt och svartpeppar.   
  3. Korv: grilla korven enligt anvisningen på förpackningen.  
  4. Servering: servera den nygrillade korven med den krämiga potatissalladen, lite grönsallad och picklad rödlök.

 

Blev ni fler?
Här blir den spontana lösningen att fylla på med en mer matig sallad, vad har du hemma? En burk kronärtskockshjärtan, fetaost, bönor, färdigkokta linser, lök? Servera med oliver, kaprisen som blev över och en hel hög med färska, små tomater. Och hårdbröd, gärna med smör och en lite mer smakrik ost.