Kycklingspett ”greek style”

Grekiska influenser i köket och zorbafeeling när Lönnebergas Kycklingspett Paprika och örter möter en sommarhärlig potatissallad med fetaost och en fräsch örtig yoghurt. Καλή όρεξη

4 portioner

30 minuter

  • 1-2 förpackningar Lönneberga Färska Kycklingspett Paprika och örter, 480 g/4 spett.

Grekisk potatissallad

  • 400 g kokt färsk potatis, kall
  • 3 tomater
  • ½ gurka
  • 1 liten rödlök
  • 200 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 näve färska basilikablad
  • salt och svartpeppar

Örtig yoghurt

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk oregano
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • salt

Såhär gör du

  1. Potatissallad: skala gurkan. Tärna potatis, tomater och gurka i 1-2 centimeterstora bitar. Skiva rödlöken fint och bryt fetaosten i bitar. Lägg allt i en skål och blanda ihop med vinäger, olja och basilikablad. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Örtig yoghurt: blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt. Låt stå svalt till servering.
  3. Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Vid regn går det lika bra att steka dem, eller tillaga i ugnen.
  4. Servering: servera kycklingspetten med potatissalladen och yoghurtsåsen.
Tips från Fredagskocken
Den här rätten fungerar perfekt på picknicken. Det går lika bra att ta med färdiggrillade, kalla grillspett eller om ni grillar dem på plats. Potatissalladen vinner på att blandas med vinägretten när den ska ätas, så ta med dem i två separata burkar.