Grekiska influenser i köket och zorbafeeling när Lönnebergas Kycklingspett Paprika och örter möter en sommarhärlig potatissallad med fetaost och en fräsch örtig yoghurt. Καλή όρεξη
Potatissallad: skala gurkan. Tärna potatis, tomater och gurka i 1-2 centimeterstora bitar. Skiva rödlöken fint och bryt fetaosten i bitar. Lägg allt i en skål och blanda ihop med vinäger, olja och basilikablad. Smaka av med salt och svartpeppar.
Örtig yoghurt: blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt. Låt stå svalt till servering.
Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Vid regn går det lika bra att steka dem, eller tillaga i ugnen.
Servering: servera kycklingspetten med potatissalladen och yoghurtsåsen.
Tips från Fredagskocken
Den här rätten fungerar perfekt på picknicken. Det går lika bra att ta med färdiggrillade, kalla grillspett eller om ni grillar dem på plats. Potatissalladen vinner på att blandas med vinägretten när den ska ätas, så ta med dem i två separata burkar.
Atria Sverige är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Sibylla, Pastejköket, Ridderheims och TZAY. Atria Sverige ägs av den finska livsmedelskoncernen Atria Abp.