Toppad wienerkorv

God korv, goda tillbehör och gott bröd - mer avancerat än så behöver det inte vara. Välj om du grillar eller kokar wienerkorven, den har superkrafter så båda tillagningssätten fungerar precis lika bra.

4 portioner

  • 8 Lönneberga Wiener Original
  • 8 korvbröd

Pickad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vatten
  • salt

Krämig lök

  • 100 g avrunnen picklad lök (se ovan)
  • 70 g majonnäs

Till servering

  • smörgåskrasse
  • pumpakärnor

Såhär gör du

  1. Picklad rödlök: koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Klyfta eller skiva den skalade rödlöken och lägg ner i lagen. Låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara kylt, håller i några veckor.
  2. Krämig lök: blanda picklad lök med majonnäs och smaka av med salt.
  3. Korv: tillaga korven enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Servering: lägg korvarna i korvbröden och toppa med den krämiga löken. Strö över lite smörgåskrasse och pumpakärnor.