Kycklinggrillkorv & äppelfräs i tunnbrödsrulle med palsternacksmos

4 portioner

30 minuter

  • 2 paket Kycklinggrillkorv med rökeriets alspånsdimma & citrusfriska kryddor, á 285g
  • 4-8 mindre runda tunnbröd
  • 4-6 msk rostad lök

Mos

  • ½ kg skalad palsternacka
  • ½ kg skalad potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 nypa socker

Äppelfräs

  • 1 tunt klyftad gul lök
  • 2 röda tunt klyftade äpplen
  • 250 g tunnskivad brysselkål
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Såhär gör du

  1. Moset: koka palsternacka, potatis och vitlök mjuka i saltat vatten. Häll av vätskan och spara lite för att röra ihop med grädden, tillsätt salt, peppar och en gnutta socker. Rör ihop med de mosade rotsakerna och vitlöken till ett lagom fast mos.

  2. Äppelfräs: hetta upp smör i en stekpanna och stek löken några minuter, lägg sedan i äppelklyftor och stek ytterligare 2-3 minuter. Vänd i brysselkålsstrimlor och smaka av med vinäger, salt och peppar.

  3. Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorvarna enligt anvisningen på förpackningen.

  4. Servera: klicka mos på ett tunnbröd, lägg på korv och toppa med äppelfräs och rostad lök. Rulla/vik ihop och servera direkt.