Lönneberga kyckling! Svensk kyckling från Blekinge

God & lättlagad vardagsmat asian style

"Jag har precis som de flesta behov av snabb och enkel vardagsmat, som är god och ger bra energi. Då är kyckling en favorit som både kan tillagas och smaksättas på många olika sätt". Christin Kashou, Junior Sous chef på Surfers i Stockholm.

Jippie Bangbang-pippi

Bangbang ji betyder "bankad kyckling" och är en klassiker från Sichuanprovinsen. I Christins version serveras kokt kycklingbröstfilé med en fräsch nudelsallad och smakrik sås.
Det vill jag laga

Asiatiska kycklingbullar

Kombinationen ingefära, sesamolja och koriander dyker ofta upp i det thailändska köket. Christin har smaksatt kycklingbullar med just detta och serverar med en smakrik glaze.
Måste testa

Kycklingplåt 5 Spice

Plåtmat har tagit vardagsmaten med storm. Här gör Christin en svensk klassiker men låter kycklinglårfilén marinera i Kinas mest kända kryddblandning för en riktig smakexplosion.
Recept nu tack!

Inga fler tråkiga vardagsmiddagar!

Smart plastbantad kycklingförpackning

Vår smarta kycklingförpackning är bra på så många sätt. → Den minskar plastmängden med minst 57% jmf med ett traditionellt tråg. → Det är en vakuumförpackning som minskar matsvinnet genom längre hållbarhet. → Den är superenkel att öppna och tar mindre plats i såväl källsortering som i kyl och frys.
Magisk knapp för dig som vill veta mer

100% svensk kyckling

Vår kyckling säljs över hela landet men all uppfödning, slakt, styckning och förädling sker främst i Blekinge. Några av kycklingarna föds upp i Skåne och Halland - så ingen är längre än tio mil bort. Då undviker vi långa transporter för kycklingen och minskar belastningen på miljön samtidigt som vi kan arbeta med en effektiv produktion.

Pippi på kyckling

Våra kycklingprodukter är märkta med den gula pippin. Det garanterar en frisk och salmonellafri kyckling som vuxit upp under goda förhållanden och i skydd av flertalet stränga djuromsorgsprogram på gårdar som arbetar klimatsmart.
Allt om märkningen

För alla tillfällen och smaker

Du hittar våra produkter i kyldisken. Där kan du välja mellan naturell och färdigkryddad kyckling. Vi vill inte låta något från kycklingen gå till spillo - därför erbjuder vi inte enbart storsäljaren bröstfilén i vårt sortiment utan också flera andra produkter. Sortimentet varierar över säsong och i olika butiker.
Våra kycklingprodukter

Testa kycklingfärs i din favoriträtt

Vi gör vår kycklingfärs av drumstick - en detalj på kycklingen som ger en smakrik, lite fetare färs. Magiskt gott i till exempel tacos och faktisk alla rätter där du använder färs.

Kyckling till middag

Här hittar du klassiska svenska rätter men också recept med smakinfluenser från andra delar av världen. Alla recept har som mål att leverera en snabb, god och enkel måltid. Vi hoppas att recepten ska inspirera dig att testa något nytt, och hjälpa dig när fantasin tryter eller det dyker upp fler gäster än väntat till middagen.
Kycklinginspiration