Lönneberga kyckling

När du väljer kyckling från Lönneberga kan du känna dig trygg med att du har gjort ett bra val. Vår kyckling är alltid 100% svensk och framtagen på ett ansvarsfullt sätt med omsorg om såväl djur och miljö som din måltid.

Magiska munsbitar

Nyhet! Lönneberga Crispy Chicken Bites är färsk kyckling i smarta munsbitar med krispig panering som tillagas i ugnen. De kommer i smakerna Cheesy Chili och Popcorn. Gott, enkelt, smart – för alla tillfällen. Lanseras med start vecka 4, så håll utkik i din butik.

100% svensk kyckling

Vår kyckling säljs över hela landet men all uppfödning, slakt, styckning och förädling sker främst i Blekinge. Några av kycklingarna föds upp i Skåne och Halland - så ingen är längre än tio mil bort. Då undviker vi långa transporter för kycklingen och minskar belastningen på miljön samtidigt som vi kan arbeta med en effektiv produktion.

Pippi på kyckling

Våra kycklingprodukter är märkta med den gula pippin. Det garanterar en frisk och salmonellafri kyckling som vuxit upp under goda förhållanden och i skydd av flertalet stränga djuromsorgsprogram på gårdar som arbetar klimatsmart.
Allt om märkningen

För alla tillfällen och smaker

Du hittar våra produkter i kyldisken, där kan du välja mellan naturell och färdigkryddad kyckling. Vi vill inte låta något från kycklingen gå till spillo, därför erbjuder vi inte enbart storsäljaren bröstfilén i vårt sortiment utan också flera produkter på lårfilén och vingarn som färdiga spett, bitar, tunna filéer, lårfilésteak, drumetter & vingetter och färs. Sortimentet varierar lite över säsong och i olika butiker.
Våra kycklingprodukter

Recept för veckans alla dagar

Här hittar du klassiska svenska rätter men också recept med smakinfluenser från andra delar av världen. Alla recept har som mål att leverera en snabb, god och enkel måltid. Vi hoppas att recepten ska inspirera dig att testa något nytt, och hjälpa dig när fantasin tryter eller det dyker upp fler gäster än väntat till middagen. Vi vill också slå ett slag för att testa ditt eget favoritrecept med vår kyckling.
Alla våra kycklingrecept

Testa kycklingfärs i din favoriträtt

Vi gör vår kycklingfärs av drumstick, en detalj på kycklingen som ger en smakrik och lite fetare färs. Magiskt gott i till exempel tacos, bjud vänner och familj redan idag! Men det finns ju så mycket god mat att laga med färs, och då är det egentligen väldigt logiskt att också använda olika färser för olika rätter.

Därför har vi också en färs på bröstfilé

Vår kycklingfärs av bröstfilé är en lite mer mager färs med mild smak som passar perfekt i vardagsfavoriten spaghetti bolognese, men också om du bestämmer dig för att laga wallenbergare. Det här med tydlig information om vilken detalj färsen görs av innebär också full transparens mot dig som konsument. Du vet exakt vad färsen innehåller och du kan välja färs efter tillfälle och smak.