Lönneberga kyckling bjuder in Dante Zia i köket

Dante serverar höstmys för två

Dante Zia har tagit fram två riktigt härliga höstrecept som passar perfekt för två, precis som våra nya mindre kycklingförpackningar. Bjud på riktig italiensk comfort food i form av en kycklingragu med pasta och en saffransrisotto med kycklingbröst. Smakerna är italienska, men kycklingen från Lönneberga är som alltid svensk. Incredibilmente buono!

En stor liten nyhet

Samma goda kyckling och smarta förpackning - men i en lite mindre storlek för tillfällen när 350 gram är alldeles perfekt lagom. Som när du lagar mat till dig själv eller kanske för två. Välj mellan bröstfilé och lårfilé. Finns på Ica och Coop.

Kycklingragu

Pasta älskar kyckling! Dante har tagit fram en mustig kycklingragu med klassiska italienska smaker på saftig lårfilé smaksatt med rosmarin och serverad med pappardelle.

RISOTTO ALLA DANTE - SOM EN LEN ITALIENSK HÖSTKRAM TILL NÅGON DU TYCKER OM

Risottoreceptet

Ny smart kycklingförpackning

Nu är den här! Vår nya smarta kycklingförpackning som är bra på så många sätt. → Den minskar plastmängden med minst 57%. → Det är en vakuumförpackning som minskar matsvinnet genom längre hållbarhet. → Den är superenkel att öppna och tar mindre plats i såväl källsortering som i kyl och frys.
Magisk knapp för dig som vill veta mer

100% svensk kyckling

Vår kyckling säljs över hela landet men all uppfödning, slakt, styckning och förädling sker främst i Blekinge. Några av kycklingarna föds upp i Skåne och Halland - så ingen är längre än tio mil bort. Då undviker vi långa transporter för kycklingen och minskar belastningen på miljön samtidigt som vi kan arbeta med en effektiv produktion.

Pippi på kyckling

Våra kycklingprodukter är märkta med den gula pippin. Det garanterar en frisk och salmonellafri kyckling som vuxit upp under goda förhållanden och i skydd av flertalet stränga djuromsorgsprogram på gårdar som arbetar klimatsmart.
Allt om märkningen

För alla tillfällen och smaker

Du hittar våra produkter i kyldisken. Där kan du välja mellan naturell och färdigkryddad kyckling. Vi vill inte låta något från kycklingen gå till spillo - därför erbjuder vi inte enbart storsäljaren bröstfilén i vårt sortiment utan också flera andra produkter. Sortimentet varierar över säsong och i olika butiker.
Våra kycklingprodukter

Testa kycklingfärs i din favoriträtt

Vi gör vår kycklingfärs av drumstick - en detalj på kycklingen som ger en smakrik, lite fetare färs. Magiskt gott i till exempel tacos och faktisk alla rätter där du använder färs.

Kyckling till middag

Här hittar du klassiska svenska rätter men också recept med smakinfluenser från andra delar av världen. Alla recept har som mål att leverera en snabb, god och enkel måltid. Vi hoppas att recepten ska inspirera dig att testa något nytt, och hjälpa dig när fantasin tryter eller det dyker upp fler gäster än väntat till middagen.
Kycklinginspiration