Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingfilé

En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Extra lätt att laga med vår färdigmarinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.
Ingredienser
1 pkt Bröstfilé 700g
100 g glasnudlar
200 g vitkål
200 g morot
150 g broccoli
2 lime
2 tsk chiliflakes
1 msk sesamolja
1 1/2 dl ostronsås
1 dl hackad koriander
salt
Citrusmarinerad gurka
1/2 gurka
2 msk pressad citron
1 msk honung
salt
Till servering
4 limeklyftor
sesamfrön
Såhär gör du
- Glasnudelsallad: tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av. Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen och smaka av med salt.
- Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.
- Kyckling: salta och peppra. Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
- Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.