Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingfilé

35 min
4
Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander_Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingbröstfilé.jpg

En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Extra lätt att laga med vår färdigmarinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.

Ingredienser

1 pkt Bröstfilé 700g

100 g glasnudlar

200 g vitkål

200 g morot

150 g broccoli

2 lime

2 tsk chiliflakes

1 msk sesamolja

1 1/2 dl ostronsås

1 dl hackad koriander

salt

Citrusmarinerad gurka

1/2 gurka

2 msk pressad citron

1 msk honung

salt

Till servering

4 limeklyftor

sesamfrön

Såhär gör du 

  1. Glasnudelsallad: tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av. Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen och smaka av med salt.
  2. Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.
  3. Kyckling: salta och peppra. Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.