Asiatisk kycklingfärs

Vår goda kycklingfärs stekt med mynta, lime och chili - smakmagi. Serveras i krispiga, fräscha salladsblad toppad med chilimajo och jordnötter.
Ingredienser
1 pkt Kycklingfärs 800 g
1-2 st röd chili
1 lime
1/2 dl japansk soja
1 1/2 dl hackad mynta
Till servering
8-12 gemsalladsblad
Chilimajo efter tycke och smak
80 g jordnötter
4 limeklyftor
Såhär gör du:
- Färs: kärna ur och finhacka chilin. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa 2 msk saft. Stek färsen i olivolja ett par minuter till lätt brynt färg. Tillsätt chili, limeskal, limesaft och soja. Stek vidare ett par minuter och blanda därefter ner myntan. Smaka av med salt.
- Servering: fördela kycklingfärsen i salladsblad och toppa med grovhackade jordnötter och chilimajo. Servera med limeklyftorna vid sidan.