Asiatisk kycklingfärs

30 min
4
Lonneberga_03_kycklingfars_0006_m.jpg

Vår goda kycklingfärs stekt med mynta, lime och chili - smakmagi. Serveras i krispiga, fräscha salladsblad toppad med chilimajo och jordnötter.

Ingredienser

1 pkt Kycklingfärs 800 g

1-2 st röd chili

1 lime

1/2 dl japansk soja

1 1/2 dl hackad mynta

Till servering

8-12 gemsalladsblad

Chilimajo efter tycke och smak

80 g jordnötter

4 limeklyftor

Såhär gör du:

  1. Färs: kärna ur och finhacka chilin. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa 2 msk saft. Stek färsen i olivolja ett par minuter till lätt brynt färg. Tillsätt chili, limeskal, limesaft och soja. Stek vidare ett par minuter och blanda därefter ner myntan. Smaka av med salt.
  2. Servering: fördela kycklingfärsen i salladsblad och toppa med grovhackade jordnötter och chilimajo. Servera med limeklyftorna vid sidan.