Asiatiskt kycklingspett

En drömmig grillflirt med det asiatiska kökets fantastiska smaker. Inte bara gott, utan också ett sätt att drömma dig bort till fjärran länder hemifrån din egen bakgård.

4 portioner

30 minuter

  • 1-2 förpackningar Lönneberga Färska Kycklingspett Chili & ingefära, 480 g/4 spett
  • basmatiris

Koriandermarinerade grönsaker

  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk fisksås 
  • 1 medelstor morot
  • 100 g stjälkselleri
  • 60 g bladspenat
  • 1/2 dl pressad citronjuice
  • 1 dl färsk koriander
  • salt

Jordnötssås

  • 100 g jordnötssmör
  • 1 msk soja
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1/2 dl vatten
  • salt

Såhär gör du  

  1. Riset: koka riset enligt förpackningen.
  2. Koriandermarinerade grönsaker: finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering.
  3. Jordnötssås: blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av om salt behövs.
  4. Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att steka eller tillaga i ugn om det inte passar att grilla just i dag.
  5. Servering: servera kycklingspetten med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.