En drömmig grillflirt med det asiatiska kökets fantastiska smaker. Inte bara gott, utan också ett sätt att drömma dig bort till fjärran länder hemifrån din egen bakgård.
4 portioner
30 minuter
- 1-2 förpackningar Lönneberga Färska Kycklingspett Chili & ingefära, 480 g/4 spett
- basmatiris
Koriandermarinerade grönsaker
- 1 paprika
- 1 rödlök
- 2 msk fisksås
- 1 medelstor morot
- 100 g stjälkselleri
- 60 g bladspenat
- 1/2 dl pressad citronjuice
- 1 dl färsk koriander
- salt
Jordnötssås
- 100 g jordnötssmör
- 1 msk soja
- 1 msk pressad citronjuice
- 1/2 dl vatten
- salt
Såhär gör du
- Riset: koka riset enligt förpackningen.
- Koriandermarinerade grönsaker: finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering.
- Jordnötssås: blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av om salt behövs.
- Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att steka eller tillaga i ugn om det inte passar att grilla just i dag.
- Servering: servera kycklingspetten med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.