Croque Monseiur à la truffe

Croque betyder ”knapra/mumsa” och det är precis vad ni får göra med denna maxade trippelmacka fylld med Basturökt skinka, gruyère och tryffel. Voilà!
Ingredienser
1 pkt Basturökt Skinka 105g
6 skivor surdegsbröd
120 g gruyère
5-6 msk majonnäs
2 inlagda tryfflar
tryffelolja
smör att steka i
Till servering
blandsallad och cocktailtomater
vinägrett
Såhär gör du:
- Förberedelser: sätt ugnen på 200ºC
- Tryffelmajo: gör en hemslagen majonnäs eller ta genvägen att köpa färdig. Riv ner tryfflarna (spara en bit att toppa mackan med) och vispa i tryffelolja till önskad smak.
- Bygg dina mackor: bred en klick tryffelmajo på varje brödskiva, montera sedan lager av basturökt skinka och skivor av ost. Spara lite ost att riva över mackan.
- Stek dina mackor: stek mackorna i smör på bägge sidor så de får en krispig fin yta, riv ost på toppen och avsluta i ugnen tills osten smälter, cirka tio minuter.
- Sallad: skölj salladen och dela tomaterna. Blanda samman med en vinägrett.
- Servera dina mackor: riv tryffel över mackorna och servera med sallad en extra klick tryffelmajo.