Croque Monseiur à la truffe

20 min
2 trippelmackor
Hugo_recept.png

Croque betyder ”knapra/mumsa” och det är precis vad ni får göra med denna maxade trippelmacka fylld med Basturökt skinka, gruyère och tryffel. Voilà!

Ingredienser

1 pkt Basturökt Skinka 105g

6 skivor surdegsbröd

120 g gruyère

5-6 msk majonnäs

2 inlagda tryfflar

tryffelolja

smör att steka i

Till servering

blandsallad och cocktailtomater

vinägrett

Såhär gör du:

  1. Förberedelser: sätt ugnen på 200ºC
  2. Tryffelmajo: gör en hemslagen majonnäs eller ta genvägen att köpa färdig. Riv ner tryfflarna (spara en bit att toppa mackan med) och vispa i tryffelolja till önskad smak.
  3. Bygg dina mackor: bred en klick tryffelmajo på varje brödskiva, montera sedan lager av basturökt skinka och skivor av ost. Spara lite ost att riva över mackan.
  4. Stek dina mackor: stek mackorna i smör på bägge sidor så de får en krispig fin yta, riv ost på toppen och avsluta i ugnen tills osten smälter, cirka tio minuter.
  5. Sallad: skölj salladen och dela tomaterna. Blanda samman med en vinägrett.
  6. Servera dina mackor: riv tryffel över mackorna och servera med sallad en extra klick tryffelmajo.