Currykyckling

Ingredienser
1 pkt Lårfilé 630g
2 msk gul curry
salt och olja
Currysås
1 gul lök
2 msk curry
1 tsk chilipulver
5 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk vetemjöl
smör att steka i
salt & svartpeppar
Till servering
Kokt ris, quinoa, mathavre eller vad ni gillar bäst
Kokt broccoli och majs, eller andra grönsaker ni har hemma
Såhär gör du
- Kyckling: lägg kycklinglårfiléerna i en påse. Strö över curry och salt, ringla över olja och blanda väl. Lägg ut på en ugnssäker plåt och stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 25 minuter.
- Currysås: skala och finhacka löken. Stek den mjuk i lite smör. Pudra över kryddorna och låt allt steka på medelvärme i några minuter. Blanda ut mjölet i lite av mjölken. Häll resterande mjölk, grädde och fond i kastrullen med stekt lök. Rör om och låt allt koka upp. Slå sedan på mjölet som är utrört i mjölk. Koka på medelvärme tills såsen tjocknat och smaka av med salt och peppar.
- Servering: servera kyckling och currysås med kokt ris, quinoa, mathavre eller vad ni gillar bäst och har hemma. Kokt broccoli och majs är också himla gott att ha till och finns ofta i frys och skafferi.