Dragonkyckling

30 min
4
Lonneberga_Dragonkyckling_Brostfile_2024_closeup.jpg

Krämig kyckling med en klassisk smaksättning av dragon och dijonsenap för alla som vill ha ett enkelt men smakrikt vardagsrecept. Här serverad med massa färgglada rotfrukter. En riktig vardagsfavorit.

Ingredienser

1 pkt Bröstfilé 700g

2 msk smör

2 dl vispgrädde

2 msk torkad dragon

1 msk dijonsenap

2 msk kycklingfond

2 dl vatten

2 dl crème fraiche

2 tsk vitvinsvinäger

1/2 tsk flytande honung

150 g sockerärter, skivade

1 kruka färsk dragon, plockade blad

salt och svartpeppar

Rostade rotfrukter

800 g blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, rotselleri)

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Såhär gör du

  1. Rostade rotfrukter: sätt ugnen på 200°C, gärna varmluft. Skär rotfrukterna i bitar om 3 cm och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen cirka 25 minuter, rör om någon gång för jämn tillagning.
  2. Kyckling: salta och peppra bröstfiléerna. Stek i smör i cirka 3 minuter på varje sida i en stekpanna med hög kant. Ta upp och lägg på ett fat. Häll ned grädde, dragon, dijonsenap och fond i pannan, rör runt och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt vatten, crèmefraiche, 1/2 tsk salt, vinäger och honung. Rör till en slät sås. Lägg i de stekta kycklingbröstfiléerna och sjud ytterligare 5 minuter tills kycklingen är helt klar.
  3. Servering: toppa kycklingen med finstrimlade sockerärter och dragonblad. Servera tillsammans med rotfrukterna.