Grillad kyckling & majs med krispig potatis & coleslaw

När barbecue är som bäst! Tunna filéer med BBQ, örter & chili som serveras tillsammans med otroligt krispig potatis i ugn, grillade färska majskolvar och en fräsch och syrlig coleslaw. När du vill leverera en snabb och god middag till hela familjen eller när vännerna är på besök.
Ingredienser
1 pkt Tunna filéer BBQ Örter & Chili
Potatis
800 g potatis mjölig
4 msk färsk timjan
4 vitlöksklyftor
5 msk olivolja eller ankfett
salt
Coleslaw
400 g vitkål
4 msk majonnäs
1/2 citron
1/2 Granny Smith äpple
2 msk vinäger
2,5 tsk senap
salt & peppar
Majs
2 st färska majskolvar
20 g gräslök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
salt
Så här gör du:
Potatis i ugn
- Skala potatisen och lägg den i en kall kastrull med en riklig mängd salt och låt sedan koka tills det att du enkelt kan sticka en kniv igenom potatisen.
- Häll av vattnet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen ca 30 sekunder för att undvika att det finns något vatten som släpps från potatisen.
- Blanda potatisen ordentligt med olivolja eller ankfett så att varje bit är jämnt täckt med fett. Skicka sedan in potatisen i ugnen på ca 240 grader varmluft i ca 40 minuter. Efter halva tiden, ta ut och blanda runt och skicka in igen tills det att potatis får ordentligt med färg och blir krispig.
- Finhacka eller riv vitlöken och plocka timjan och vänd sedan ner detta i den nu färdiglagade potatisen.
Coleslaw
- Blanda majonnäs, salt, svartpeppar, saften från citronen, vitvinsvinäger och senapen i en skål.
- Hacka eller strimla vitkålen och vänd sedan ner detta i röran och blanda. Låt dra i kylen med plast eller lock på ca 30 minuter innan servering.
Majs
- Grilla den färska majsen med skalet på grillen i ca 15-20 minuter. Var noggrann med att vända den på grillen så att den får jämn och fin färg.
- Finhacka gräslök och smasha två vitlöksklyftor. Låt detta gå in en kastrull tillsammans med smör till att smöret smälter och blir varmt.
- Skala majsen och skär majsen i halvor eller tredjedelar.
Kyckling
- Se till att ha ordentligt med värme på grillen. Släng på kycklingen och kör ca 1-2 minuter på vardera sidan.
- Toppa med lite flingsalt och färskpressad citron innan servering.
Allt serveras à part för en riktigt trevlig grillbuffé!