Grillad kyckling & majs med krispig potatis & coleslaw

4
IMG_5190_hi.jpg

När barbecue är som bäst! Tunna filéer med BBQ, örter & chili som serveras tillsammans med otroligt krispig potatis i ugn, grillade färska majskolvar och en fräsch och syrlig coleslaw. När du vill leverera en snabb och god middag till hela familjen eller när vännerna är på besök.

Ingredienser

1 pkt Tunna filéer BBQ Örter & Chili

Potatis

800 g potatis mjölig

4 msk färsk timjan

4 vitlöksklyftor

5 msk olivolja eller ankfett

salt

Coleslaw

400 g vitkål

4 msk majonnäs

1/2 citron

1/2 Granny Smith äpple

2 msk vinäger

2,5 tsk senap

salt & peppar

Majs

2 st färska majskolvar

20 g gräslök

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

salt

Så här gör du:

 

Potatis i ugn

 

  1. Skala potatisen och lägg den i en kall kastrull med en riklig mängd salt och låt sedan koka tills det att du enkelt kan sticka en kniv igenom potatisen.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen ca 30 sekunder för att undvika att det finns något vatten som släpps från potatisen.
  3. Blanda potatisen ordentligt med olivolja eller ankfett så att varje bit är jämnt täckt med fett. Skicka sedan in potatisen  i ugnen på ca 240 grader varmluft i ca 40 minuter. Efter halva tiden, ta ut och blanda runt och skicka in igen tills det att potatis får ordentligt med färg och blir krispig.
  4. Finhacka eller riv vitlöken och plocka timjan och vänd sedan ner detta i den nu färdiglagade potatisen.

 

Coleslaw

 

  1. Blanda majonnäs, salt, svartpeppar, saften från citronen, vitvinsvinäger och senapen i en skål.
  2. Hacka eller strimla vitkålen och vänd sedan ner detta i röran och blanda. Låt dra i kylen med plast eller lock på ca 30 minuter innan servering.

 

Majs

 

  1. Grilla den färska majsen med skalet på grillen i ca 15-20 minuter. Var noggrann med att vända den på grillen så att den får jämn och fin färg.
  2. Finhacka gräslök och smasha två vitlöksklyftor. Låt detta gå in en kastrull tillsammans med smör till att smöret smälter och blir varmt. 
  3. Skala majsen och skär majsen i halvor eller tredjedelar.

 

Kyckling

 

  1. Se till att ha ordentligt med värme på grillen. Släng på kycklingen och kör ca 1-2 minuter på vardera sidan.
  2. Toppa med lite flingsalt och färskpressad citron innan servering.

 

Allt serveras à part för en riktigt trevlig  grillbuffé!