Grillad lårfilé & surkålsslaw

Surkålsslaw på färdig surkål går både supersnabbt och blir jättegott, har du några veckor över kan du såklart fermentera din egen surkål. Vår friska surkålsslaw passar perfekt till nygrillad kycklinglår och grillad morotssallad.
Ingredienser
1 pkt Lårfilé 630g
Surkålsslaw
300 g surkål (cirka 250 g avrunnen)
1 dl majonnäs
2 msk grovkornig dijonsenap
1 dl hackad bladpersilja
salt och svartpeppar
Grillade morötter
400 g morötter
50 g ruccola
olivolja
flingsalt
Såhär gör du
- Surkålsslaw: lägg surkålen i en sil och pressa ur lite vätska. Blanda kålen med majonnäs, senap och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Kyckling: salta och peppra kycklingen, grilla den sedan enligt anvisning på förpackningen. Som alltid går det lika bra att steka eller tillaga kycklingen i ugn.
- Grillade morötter: skala morötterna och om de är stora dela dem på längden. Salta, peppra och blanda med lite olivolja. Grilla morötterna i 10 minuter tills de är al dente och har en fin grillyta. Skär i bitar och blanda med rucola, lite olivolja och flingsalt.
- Servering: lägg de grillade morötterna på 4 tallrikar och toppa med kycklingen och surkålsslaw.