Höstig Kyckling Ministeak

Höstigt recept med saftig Kyckling Ministeak med ett härligt krispigt skinn tillsammans med karamelliserad lök, svamp, grönkål, äpple och en krämig smakrik sås så att köttet blir riktigt mört och gott.
Ingredienser
1 pkt Ministeak 650 g
1 äpple, urkärnat
3 dl vispgrädde
50 g grönkål
100 g färska champinjoner, skivade
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk timjan
salt och svartpeppar
olja till stekning
Karamelliserad lök
3 gula lökar
olja till stekning
salt
Till servering
ris, bulgur, matvete eller potatismos
Såhär gör du
- Dra av bladen från de grova stjälkarna på grönkålen. Grovhacka bladen. Halvera äpplet och skär i skivor.
- Karamelliserad lök: skala och skiva löken. Stek löken i olja på medelhög temperatur i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad. Smaka av med salt. Lägg åt sidan.
- Kyckling Ministeak: sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingen. Stek i olja i en ugnssäker stekpanna med skinnsidan nedåt tills skinnet blir gyllene. Stek den andra sidan i någon minut. Lägg åt sidan.
- Fräs champinjonerna i samma stekpanna som du stekte kycklingen i (utan att rengöra den) tills gyllene. Varva den karamelliserade löken, svamp, grönkål och äpple i stekpannan.
- Koka upp grädde, buljongtärning och timjan och rör om tills buljongtärningen har lösts upp. Smaka av med salt och peppar. Häll ner i stekpannan och lägg på kycklingen.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och innertemperaturen är 72 grader.
- Servering: servera med exempelvis ris, bulgur, matvete eller potatismos.