Italienska kycklingbullar

30 min
6
Lönneberga_240115_naturellkyckling_sverigesmästerkock_receptbild_kottbullar_52040.jpg

Vardagsmiddagen 2.0! Italienska kycklingbullar i krämig tomatsås på soltorkad tomat med tagliatelle. Det blir en stor laddning kycklingbullar, så frys in eller fyll några matlådor efter middagen om de inte går åt.

Ingredienser

1 pkt Kycklingfärs 800 g

3 pressade vitlöksklyftor

1 kruka basilika, grovhackad

2 dl parmesanost, finriven

2 tsk salt

1 tsk nymalen svartpeppar

2 msk olivolja till stekning

2 msk smör till stekning

Krämig tomatsås

140 g soltorkade tomater, grovhackade

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 tsk torkad basilika

3 dl vispgrädde

2 dl pastavatten

1 msk balsamico

1/2 tsk salt

Endivesallad

250 g endivesallad

1 silverlök

1 msk olja från de soltorkade tomaterna

1 msk balsamico

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör

600 g tagliatelle

1 kruka basilika, bladen

1 dl parmesanost, hyvlad

Såhär gör du

  1. Endivesallad: skär av roten på salladen, skölj och lägg bladen på ett fat. Skiva silverlöken tunt och lägg i iskallt vatten. Smaksätt endiven med olja från de soltorkade tomaterna, balsamico, salt och peppar. Häll av löken och lägg ovanpå salladen.               
  2. Kycklingbullar: blanda Lönneberga Kycklingfärs med 3 finhackade vitlöksklyftor, 1 kruka grovhackadbasilika, 2 dl finriven parmesanost, 2 tsk salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Rulla små bullar och stek i olja och smör 8-10 minuter tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Ta upp och lägg på ett fat.
  3. Pasta: koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Obs när du häller av pastan, spara 1-2 dl av pastavattnet till såsen.
  4. Sås: hacka de soltorkade tomaterna fint, fräs tillsammans med finhackad vitlök i ett par minuter. Häll i grädde och pastavatten, sjud på medelvärme i 3 minuter så smakerna sätter sig. Smaka av med balsamico och salt.
  5. Servering: lägg ned kycklingbullarna i såsen och toppa med parmesan och basilika. Servera med tagliatelle och endivesallad.