Kalkon & nektarinmacka

En macka som man blir riktigt glad av med Basturökt kalkon, mozzarella, söta nektariner och färsk timjan toppad med en fransk dijondressing. Smakmagi med salt, sött och allt man vill ha.
Ingredienser
1 pkt Basturökt Kalkon 90g
8 skivor surdegsbröd (gärna med nötter)
1 kruka timjan
200 g färskost
1/2 citron, rivet skal och saft
3 krm salt
1 dl finriven parmesanost
1 silverlök
2 mozzarella(á 125 g)
2 nektariner
50 g smör, rumstempererat
200 g ruccola
2 msk balsamico
1 tsk flingsalt
Fransk dressing
2 tsk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
3 krm salt
3/4 dl kallpressad rapsolja
Såhär gör du
- Fransk dressing: blanda vinäger, senap, honung och salt. Tillsätt oljan lite i taget samtidigt som du vispar det till en krämig sås.
- Färskostkräm: finhacka timjan. Blanda färskost, citronskal, citronsaft, salt, parmesanost och hälften av timjan till en kräm.
- Skiva mozzarellan. Skiva löken tunt på mandolin och lägg i isvatten så den blir krispig. Dela, kärna ur och skiva nektarinerna.
- Montering: smöra surdegsbröden på ena sidan och bred över färskostblandningen på den andra. Lägg på hälften av ruccolan (spara resterande till salladen), rikligt med kalkon, mozzarella och nektarin på färskostsidan på 4 av bröden. Ringla över balsamico, strö över resterande timjan och flingsalt.
Lägg ihop brödskivorna med färskosten mot varandra och smörsidan utåt. Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida tills de får en gyllene färg och osten smält. Häll av silverlöken och blanda med ruccola och dressingen. Servera mackorna tillsammans med salladen.