Krämig basilikakyckling

En snabb och supergod middag som passar såväl barn som vuxen och lätt går att skala upp om ni blir fler.

4 portioner

  • 1 förpackning Lönneberga Kyckling Lårfilé, 630 g
  • 600 g små potatisar
  • 200 g vitkål
  • olja och salt

Tomat- och basilikacrème

  • 75 g soltorkad tomat
  • 2 dl crèmefraiche
  • 1 msk finstrimlad basilika
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • en fräsch grönsallad
  1. Tomat- och basilikacrème: strimla soltorkade tomater och blanda med basilika och crèmefraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Ugnsbakad potatis: värm ugnen till 200 grader. Dela potatisarna på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med salt och olja. Ugnsbaka i cirka 30 minuter. Skär under tiden vitkålen i tre centimetersbitar. Blanda kålen med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 10 minuter till potatisen är genommjuk.
  3. Kyckling: stek eller grilla kycklinglårfiléerna enligt anvisningen på förpackningen, krydda med salt. 
  4. Servering: servera kycklingen med tomat- och basilikacrèmen, ugnsbakad potatis och vitkål samt en fräsch grönsallad.