Krämig basilikakyckling
45 min
En snabb och supergod middag som passar såväl barn som vuxen och lätt går att skala upp om ni blir fler.
Ingredienser
1 pkt Lårfilé 630g
600 g små potatisar
200 g vitkål
olja och salt
Tomat- och basilikacrème
75 g soltorkad tomat
2 dl crème fraiche
1 msk finstrimlad basilika
salt och svartpeppar
Till servering
en fräsch grönsallad
Såhär gör du
- Tomat- och basilikacrème: strimla soltorkade tomater och blanda med basilika och crèmefraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Ugnsbakad potatis: värm ugnen till 200 grader. Dela potatisarna på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med salt och olja. Ugnsbaka i cirka 30 minuter. Skär under tiden vitkålen i tre centimetersbitar. Blanda kålen med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 10 minuter till potatisen är genommjuk.
- Kyckling: stek eller grilla kycklinglårfiléerna enligt anvisningen på förpackningen, krydda med salt.
- Servering: servera kycklingen med tomat- och basilikacrèmen, ugnsbakad potatis och vitkål samt en fräsch grönsallad.