Krämig sås med kycklingbacon

Vad lagar man när man har riktigt bråttom men ändå är sugen på något riktigt gott? Jo man gör en snabb krämig sås med kycklingbacon och serverar till en portion gnocchi. Receptet är framtaget av Linnéas Skafferi.
Ingredienser
2 pkt Lönneberga Kycklingbacon 100g
4 portioner gnocchi
färsk basilika
Krämig sås
1 gul lök
100 g soltorkade tomater
3 dl valfri grädde
100 g babyspenat
salt & svartpeppar
Såhär gör du
- Kycklingbacon: skiva kycklingbaconet och stek i olja tills allt är genomstekt. Spar 1/4 av kycklingbaconet i stekpannan och knaperstek det ordentligt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Krämig sås: skala och skiva löken fint och stek den mjuk. Lägg sedan i kycklingbaconet (förutom det du knaperstekt) och finhackade, soltorkade tomater. Slå på valfri grädde och låt allt koka ihop. Tag 1 dl av kokvattnet från gnocchin och slå i såsen och rör runt. Sist blandar du i babyspenaten.
- Gnocchi: koka gnocchin enligt anvisningarna på̊ förpackningen.
- Servering: rör ner gnocchin i såsen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och färsk basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.