Kyckling allt-i-ett

Inget känns väl lika lyxigt som att göra en kylskåpsrensning och köra in allt i ugnen för att sedan kunna ägna sig åt något annat i väntan på mat? Ut kommer en tiopoängsmiddag som räddat trötta råvaror, innebär både minimalt med disk och liten ansträngning och som framförallt blir himla gott.
Ingredienser
1 pkt Lårfilé 630g
grönsallad
Marinad
2 ekologiska citroner, saften och lite rivet skal
1/2 dl olivolja
1 dl blandade färska örter, till exempel basilika, rosmarin och/eller persilja
1 tsk salt
Ugnsrostade rotsaker
400 g sötpotatis
2 morötter
400 g potatis
2 röda lökar
1 citron
100 g oliver
olivolja
Såhär gör du
- Kyckling: öppna förpackningen och häll sedan i ingredienserna till marinaden direkt i förpackningen, vänd runt ordentligt så att allt blandas och låt kycklingen marinera medan du förbereder rotsakerna.
- Ugnsrostade rotsaker: sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar, tvätta och dela potatisen. Lägg ut rotsakerna på en ugnsfast form. Skala rödlöken och tvätta citronen noga, dela i kvartar och lägg ner i ugnsformen tillsamman med oliverna. Ringla på olivolja och strö över hackade färska örter. Rör om. Placera kycklinglårfiléerna på rotsakerna och ugnsrosta i cirka 30 minuter eller tills både rotsaker och kyckling är helt klara.
- Servering: ställ fram formen på bordet, servera med en fräsch grönsallad.