Kyckling Ministeak Carbonara

En carbonara med kyckling tänker du, är det verkligen carbonara? Självklart! Lönnebergas alldeles egna carbonara med knaprigt kycklingbacon och saftig Kyckling Ministeak med knaperstekt skinn vid sidan. Testa, du kommer inte bli besviken! Ciao!
Ingredienser
1 pkt Lönneberga Kyckling Ministeak
Pasta
2 pkt Lönneberga Kycklingbacon 100g
250 g torkad spaghetti
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
60 g riven parmesanost
salt och grovmalen svartpeppar
(ca 2 dl kokvatten från pastan)
Till servering
parmesanost
hackad persilja
4 äggulor
grovmalen svartpeppar
Såhär gör du
- Kyckling Ministeak: tillaga kycklingsteaken enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingbaconet och knaperstek. Halvera och skiva den gula löken och finhacka vitlöken, addera till kycklingbaconet och stek ytterligare någon minut. Vispa upp äggen lätt i en skål och rör ner riven parmesanost.
- Pasta: koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen, häll av men spara 2 dl av pastavattnet. Rör ner den avrunna pastan i pannan med bacon och lök. Tillsätt 1-2 dl pastavatten och blanda ordentligt, pannan skall stå på en varm platta så smakerna snabbt kokar ihop. Häll ner ägg- och ostblandningen, blanda runt och dra av från plattan. Smaka av med salt och rejält med svartpeppar.
- Servering: lägg pasta på fyra tallrikar och toppa med kyckling, lite parmesanost, hackad persilja, varsin äggula och grovmalen svartpeppar.