Kyckling Ministeak Rydberg

45 min
4
Lonneberga_ministeak_Rydberg_2024.jpg

En svensk husmansklassiker som vi twistar till med en saftig Kyckling Ministeak med skinn för extra mycket smak. Till det serveras givetvis råstekt potatis, senapscrème och sauterad lök. Smaklig spis!

Ingredienser

pkt Kyckling Ministeak 650g

Söt senapscrème

1 tsk Colman’s senapspulver

2 msk skånsk senap

1 msk florsocker

1 dl vispgrädde

salt

Råstekt potatis

700 g potatis

olivolja

smör

salt & svartpeppar

Sauterad lök

2 gula lökar

olivolja

Till servering

1 msk finhackad persilja

4 äggulor

Såhär gör du

  1. Senapscrème: vispa ihop senapspulver, senap och florsocker. Tillsätt grädden och vispa tills senapscrèmen är som lättvispad grädde i konsistensen. Smaka av med salt och ställ i kylen till servering.
  2. Råstekt potatis: tärna potatisen i centimeterstora bitar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek potatisen i olja 10-15 minuter tills den är genommjuk och har fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Sauterad lök: finhacka löken, fräs i olja i en kastrull på medeltemperatur i 5 minuter. Den ska bli mjuk men inte få färg. 
  4. Kyckling Ministeak: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servering: lägg potatisen på ena halvan av fyra tallrikar och kycklingen på den andra. Lägg löken i mitten med äggulan ovanpå. Strö över persilja och servera med den söta senapscrèmen.